ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду скеровано справу про вбивство черкаського журналіста і активіста Василя Сергієнка

05.01.2016, 22:30

4 січня прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування  затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Київ за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. Про це повідомляється на сайті черкаської прокуратури.

У прокуратурі нагадують, що 4 квітня 2014 року в м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області чоловіки викрали та у подальшому вбили Василя Сергієнка, заховавши його тіло в лісі.

Дії останніх кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини),  п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня 2014 року журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено у місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області у дворі власного помешкання.

Через декілька днів його тіло знайшли закатованим, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках в лісі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.

Черкаська обласна організація ВО «Свобода» пов’язувала викрадення з журналістською діяльністю, зокрема, з серією викривальних статтей “щодо таємних сторін бізнесу латифундиста, місцевого олігарха, народного депутата від Партії регіонів, друга Віктора Ющенка та Сергія Тулуба, Героя України Геннадія Бобова”.

Сам Бобов звернувся до органів внутрішніх справ, прокуратури і Служби безпеки України з вимогою забезпечити неупереджене і справедливе розслідування в справі викрадення представника ВО «Свобода» Василя Сергієнка. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прийняв звернення народного депутата Бобова.

21 листопада 2014 року Президент України присвоїв Василю Сергієнку звання Героя України.

11 липня 2015 року працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою у вчиненні тяжкого злочину за фактом вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

15 жовтня черкаське УМВС повідомило, що Василя Сергієнка викрали, катували та вбили київські бандити. На слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів.

Liked the article?
Help us be even more cool!