ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До оператора Еспресо-ТВ, якого силовики тягнули в автозак, додому ходять міліціонери в цивільному

23.01.2014, 19:31

До оператора "Еспресо-ТВ" Дмитра Двойченкова додому приходили міліціонери в цивільному та вимагали підписати якісь папери. Про це Двойченков повідомив ІМІ.

Нагадаємо, 22 січня, Дмитра Двойченкова, який вів пряму трансляцію з вул. Грушевського, схопили і потягли до автозаку силовики, коли він вийшов на вулицю з будівлі, звідки ведуть трансляцію, щоб забрати колегу, що прийшов йому на зміну.

Після з'ясування, що це журналіст, Двойченкова відпустили, у нього був забій руки та розсічена губа. Він звернувся до травмпункту, де залишив свою домашню адресу, а вже наступного дня на домашній телефон почали дзвонити з міліції "для дачі пояснень".

"Я телефоном повідомив, що не збираюся приходити, ніяких пояснень давати не буду, претензій не маю. Після цього до мене додому прийшли двоє людей у цивільному — дівчина і чоловік міцної тілобудови, які представились міліціонерами, хоча ніяких документів не показали. Дівчина сказала, що це вона до мене дзвонила, і оскільки я не прийшов до них — вони прийшли до мене", — розповів Дмитро Двойченков.

Міліціянти знову просили оператора підписати якісь папери. "Я відмовився, сказав, що був на Грушевського при виконанні професійних журналістських обов'язків, і нічого підписувати не буду. Я закрив перед ними двері, бачив, що їм це не сподобалось", — каже Двойченков.

Після цього, за словами оператора, їхній автомобіль (без будь-якого маркування) ще близько 20 хвилин стояв під будинком Двойченкова.

Як відомо, за даними ІМІ, у зоні сутичок протестувальників з міліцією на вулиці Грушевського у Києві за 19-23 січня постраждало щонайменше 45 журналістів, список постійно доповнюється.

Liked the article?
Help us be even more cool!