ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкіно заборонило серіал, який виявився російським та мав іншу назву

13.10.2017, 16:11
Фото - "Детектор медіа"

12 жовтня Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) скасувало державну реєстрацію і визнало недійсним прокатне посвідчення, видане ТОВ “Маркер Медіа” на фільм “Всупереч усьому” режисера Задворного. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на заступника голови Держкіно Сергія Неретіна.

За його словами, стрічку показав канал “Україна”. “Прокатне посвідчення було анульовано за подачу недостовірних даних. Ми уточнили і виявили, що це російський продукт, а не україно-російський, як його нам подавали. Власне це було причиною ануляції”, – сказав він.

Крім того, серіал має іншу назву – “Моя мама против” і був знятий в Росії у 2015 році.

“Компанії, які якимось чином придбали права у Росії, потім хитрують і починають подавати з заплутаними назвами. Начебто з українськими режисерами, операторами, композиторами і т.д. Ми не можемо перевіряти всю цю інформацію по серіалах, тим більше коли компанія, яка подає документи на видання прокатного посвідчення, вказує одну назву, а потім виявляється, що там інша назва. Максимально плутаються сліди”, - розповів Неретін.

Наразі, за його словами, Держкіно проводить перевірку всіх прокатних посвідчень, виданих ТОВ “Маркер Медіа”. “Ми перевіряємо прямо сьогодні усі стрічки, видані на цю компанію. Я думаю, що до кінця дня на нашому сайті ви побачте ще одну заяву”, – додав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!