ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдеп відмежувався від критики щодо заборони російських сайтів

19.05.2017, 10:11

Державний департамент США наполягає, що не робив офіційних заяв щодо рішення України запровадити санкції проти російських IT-компаній. Про це 18 травня повідомила англомовна служба “Голосу Америки”, повідомляє “Європейська правда”.

Однак представники цього ЗМІ наполягають, що у розмові, яка не мала статусу “офіційної”, представники Держдепу все ж робили заяви із критикою на адресу Києва через дане рішення.

“Представник американського уряду у розмові в форматі background (без права називати джерело) заявив, що нещодавнє рішення президента Порошенка заборонити на три роки низку популярних російських вебсайтів, включаючи Яндекс, підриває гарантоване конституцією право на вільне висловлення думки”, - йдеться у публікації.

Як пише “Європейська правда”, “Голос Америки” - медійна організація, власником якої є урядова структура. Попри це, у Голосі не стали відмовлятися від раніше поширеного повідомлення, уточнивши лише статус заяви представника Держдепу. Початкова новина про критику з боку США наразі лишається доступна на сайті видання.

Як повідомляв ІМІ, 18 травня “Голос Америки” поширив коментар Держдепу США, у якому розкритикували блокування російських сайтів.

15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

17 травня набув чинності указ Президента України Петра Порошенка про введення санкцій відносно низки російських юридичних осіб, зокрема, “Яндекса”, Mail.ru, “ВКонтакте” та “Однокласників”. Документ опубліковано в “Урядовому кур’єрі”.

ЄС чекає від України детальніших пояснень щодо цього указу.

НАТО вірить, що застосування санкцій щодо російських сайтів в Україні є питанням безпеки, а не свободи слова.

Генеральний секретар Ради Європи (РЄ) Турбйорн Ягланд висловив стурбованість у зв'язку з блокуванням в Україні веб-ресурсів і соціальних мереж, зазначивши, що таке рішення йде врозріз із розумінням свободи слова та свободи ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!