ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутатська комісія Чернігівської облради рекомендувала скасувати власне положення про акредитацію журналістів

19.12.2017, 10:11
Фото - zt-rada.gov.ua

Постійна комісія з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери Чернігівської обласної ради розглянула звернення ГО “Інститут масової інформації” (ІМІ) та підтримала рекомендацію ІМІ скасувати положення про акредитацію представників засобів масової інформації. Про це повідомив представник ІМІ у Чернігівській області Павло Пущенко.

Положення про акредитацію представників засобів масової інформації не застосовується на практиці, тому 6 грудня члени профільної комісії Чернігівської облради в цілому підтримали позицію громадських експертів та рекомендували “внести на розгляд дванадцятої сесії обласної ради сьомого скликання проект рішення про зняття з контролю та визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 26 січня 2007 року “Про акредитацію представників засобів масової інформації при обласній раді на період висвітлення її сесійної діяльності”.

Зазначимо, що експерти ІМІ, проаналізувавши Регламент роботи Чернігівської обласної ради та положення про акредитацію журналістів, дійшли висновку, що чинне положення не відповідає законодавству, а за умови його скасування Чернігівська обласна рада може вважатися відкритою для медіа.

Нагадаємо, що експерти ІМІ у рамках проекту “Рада дружня до медіа” розробили рекомендації для приведення регламентів міських і обласних рад у відповідність до ЗУ “Про інформацію” та “Про доступ до публічної інформації”.

Об’єктами дослідження були регламенти 47 міських і обласних рад України. Експерти проаналізували регламенти рад на відповідність Закону України “Про інформацію”, а також врахували наявність/відсутність випадків порушення радою прав журналістів. Дослідження показало, що із 47 місцевих рад порушують вимоги чинного законодавства щодо забезпечення прав журналістів понад третина -17 рад.

Liked the article?
Help us be even more cool!