ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутатка закликає журналістів моніторити і тиснути на консульства ЄС

22.02.2012, 08:20
Народний депутат України від Партії регіонів Ірина Бережна звертається до журналістів, які зіштовхуються зі складнощами в отриманні віз в країни Європейського Союзу, з ініціативою спільного моніторингу діяльності консульств та публічного тиску на них.

Про це повідомив УНІАН з посиланням на прес-службу депутатки, яка провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Украінї Гансом-Юргеном Гаймзьотом.

За словами Бережної, вона пропонує свою допомогу журналістам, яким або відмовляють в отриманні віз з порушенням спрощеної процедури оформлення, яка діє між Україною і Європейським Союзом з 1 січня 2008 року, або надають короткотермінові візи.

«Згідно з цією угодою, журналісти мають отримувати безкоштовні багаторазові візи терміном до 5 років. Однак моніторинг, який проводить моя служба, показує: консульства не часто видають візи навіть на термін 3 років, таким чином, порушують дію Угоди, - підкреслює Бережна. - До мене вже звернулися кілька представників засобів масової інформації, разом з якими ми будемо відстоювати законні права на отримання п’ятирічних віз».

Вона також хоче порушити питання «про надання віз за спрощеною процедурою представникам «третього сектору», тобто громадських організацій». За її словами «це – найбільш прогресивна частина суспільства, яка в основі своїй виступає за євроінтеграцію України». При цьому через відсутність механізму спрощеної процедури громадянське суспільство відчуває труднощі в системній співпраці з європейськими колегами, зазначила Бережна, підкресливши, що ця проблема дуже актуальна і її треба вирішувати на найвищому рівні.

Нагадаємо, що моніторинг роботи консульств ЄС проводить Інститут Євро-Атлантичного співробітництва.
 


 
Liked the article?
Help us be even more cool!