ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депортований журналіст Russia Today Грем Філліпс повернувся на Луганщину

15.08.2014, 10:28

Журналіст кремлівського телеканалу Russia Today Грем Вільям Філліпс, якого депортували із України, повернувся на Луганщину, повідомляє ТСН.

Незважаючи на заборону в?їзду в України протягом трьох років, працівник пропагандистського телеканалу проникнув на Луганщину через ККП поблизу Ізварино.

Він навіть оприлюднив світлину із пункту пропуску. Мовляв, там немає жодного українського прикордонника, пише ТСН.

View image on Twitter

За словами працівника телеканалу Russia Today, ситуація у місті – "сюрреалістична". "Ти можеш зайти у будь-який дім, майже усі вони порожні", - пише Філліпс.

Він додав у Твіттер також декілька фотографій з прапорами так званої "Новоросії". За словами Філліпса, вони встановлені на дахах декількох будинків у Ізварино.

View image on Twitter

Нагадаємо, СБУ видворила за межі України підданого Великобританії, журналіста російського телеканалу Russia Today Грема Філліпса, оскільки його діяльність суперечила інтересам національної безпеки України, її суверенітету, територіальної цілісності і конституційного ладу. Рішення про примусове повернення Філліпса приймалось за наявності вагомих правових підстав з метою припинення і попередження нанесення шкоди державній безпеці України. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит ІМІ щодо примусового повернення з території України громадянина Великої Британії Грехема Філліпса.

Як повідомили в СБУ, затримали Грехема Філліпса в зоні проведення АТО 23 липня військовослужбовці Збройних Сил України з метою встановлення його особистості та мети перебування в зоні АТО.

Раніше ТСН опублікувало відео допиту видвореного журналіста Russia Today.

25 липня Служба безпеки України в Донецьку повідомила про затримання і видворення за межі України підданого Великобританії, журналіста Грема Філліпса, який співпрацює з російським телеканалом RT (Russia Today).

23 липня, російський телеканал RT (колишній Russia Today) повідомив, що втратив зв'язок зі своїм британським кореспондентом Гремом Філіпсом, який перебував на Сході України.

Грем Філліпс прибув у Донбас з метою зняти матеріал з місця падіння малайзійського лайнера МН17. Проте, як повідомляє телеканал, перед тим як поїхати у бік міста Тореза (Донецька область), він відправився у Донецьку на зйомку до району донецького аеропорту.

22 липня Грем Філліпс перебував у місті Слов'янську (Донецька область) і намагався знайти місцевих мешканців, які висловилися б на підтримку самопроголошеної ДНР. Британський журналіст заявив, що шокований підтримкою жителями міста української армії, хоча йому здавалось, що у травні всі підтримували ідею ДНР.

20 травня Служба безпеки України затримала за несанкціоновану зйомку у Маріуполі (Донецька обл.) позаштатного журналіста російського телеканалу Russia Today, громадянина Великобританії, Грема Філліпса.

В якості причини затримання Грема Філліпса українська влада називала зйомку секретних військових об'єктів. "Його, дійсно, затримали за фотографування об'єктів антитерористичної операції, що не дозволено знімати. Він перебував у заборонених місця", - заявила речник СБУ Марина Остапенко. Пізніше Філліпса відпустили.

Грем Філліпс є одним з найпопулярніших користувачів Twitter, який відкрито підтримує проросійську позицію щодо ситуації в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!