ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Денісова закликає омбудсмена РФ попросити Путіна звільнити Сенцова

20.06.2018, 15:17

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням сприяти звільненню Олега Сенцова і звернутися з відповідним проханням до президента РФ. Відповідний лист від 20 червня вона оприлюднила у Facebook, повідомляє “Українська правда”.

“Звернулась до Уповноваженого РФ Тетяни Москалькової з проханням сприяти звільненню Олега Сенцова від відбування покарання з гуманітарних причин і звернутися із відповідним проханням до президента РФ”, – прокоментувала Денісова.

У листі вона наголошує, що тривалий недопуск до засудженого кримського режисера викликає занепокоєння щодо стану його здоров’я.

Українська омбудсмен апелює до гуманізму та загальнолюдських цінностей.

Як повідомляв ІМІ, 20 червня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в РФ, Білорусі та Молдові Магне Барта з проханням здійснити візити до кількох українських політв’язнів, а також посприяти їй в організації таких поїздок.

19 червня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила про зрив російською стороною домовленостей щодо відвідування політв’язнів.

18 червня у Москві Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову не пустили на зустріч із журналістом Романом Сущенком, якого утримують у СІЗО “Лефортово” попри отриманий судовий дозвіл.

Після цього у Москві в закритому режимі пройшла зустріч Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової з російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

15 червня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що після прибуття в колонію до українського режисера Олега Сенцова їй відмовили в зустрічі з ним.

Liked the article?
Help us be even more cool!