ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Денісова просить представницю Червоного Хреста відвідати українських політв'язнів і допомогти їй потрапили до них

20.06.2018, 12:15

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в РФ, Білорусі та Молдові Магне Барта з проханням здійснити візити до кількох українських політв'язнів, а також посприяти їй в організації таких поїздок. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук 20 червня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Відучора намагаюся зустрітися з керівництвом регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі та Молдові Магне Бартом. Сьогодні його помічник повідомила, що у нього, цитую, "дуже щільний графік і він не може зустрітися". На запитання, може, тоді завтра, відповіли, що немає жодного віконця”, - написала Денісова.

З огляду на ситуацію, що склалася, вона направила Барту офіційного листа з проханням відвідати Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха та Олександра Шумкова.

“Я попросила його здійснити візити в пенітенціарні заклади, де вони відбувають покарання, аби перевірити стан їхнього здоров'я, а також сприяти організації моїх візитів до згаданих громадян України”, - пояснила Денісова.

Вона прикріпила до свого повідомлення фотокопію відповідного листа.

Як повідомляв ІМІ, 19 червня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила про зрив російською стороною домовленостей щодо відвідування політв’язнів.

18 червня у Москві Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову не пустили на зустріч із журналістом Романом Сущенком, якого утримують у СІЗО “Лефортово”, попри отриманий судовий дозвіл.

Після цього у Москві в закритому режимі пройшла зустріч Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової з російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

15 червня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що після прибуття в колонію до українського режисера Олега Сенцова їй відмовили в зустрічі з ним.

Liked the article?
Help us be even more cool!