ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернівецький суд зобов'язав міліцію відкрити справу про перешкоджання Галині Єреміці

01.07.2015, 11:56

Шевченківський районний суд м.Чернівці зобов’язав Шевченківський райвідділ ГУМВС України в Чернівецький області відкрити кримінальне провадження за заявою журналістки чернівецького інформаційного порталу 0372.ua Галини Єреміці про перешкоджання. Таке рішення суд ухвалив 1 липня, повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

Представники райвідділу на судове засідання не з’явилися.

Деталі рішення згодом.

Як повідомляв ІМІ, журналістка чернівецького інформаційного порталу 0372.ua Галина Єреміца звернулась зі скаргою до Шевченківського районного суду м.Чернівці на бездіяльність та неправомірні дії правоохороних органів міста, які відмовили їй внести відомості про злочин, передбачений ст.171 КК України (перешкоджання професійній законній журналістській діяльності), до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

Так, журналістка подала до суду на бездіяльність працівників Шевченківського РВ ГУМВС України в Чернівецький області та неправомірні дії працівників прокуратури Шевченківського району м. Чернівці, прокуратури м. Чернівці.

В скарзі до суду журналістка просила суд зобов’язати слідчого Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області внести відомості за злочин, передбачений ст. 171 КК України до ЄРДР, та розпочати досудове розслідування у порядку ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України.

31 березня Галина Єреміца була присутня під час конфліктної ситуації підприємців та керівництвом відділення банку «Фінанси та кредит» і здійснювала фото та відеозйомку, виконуючи свої професійні обов’язки. Журналістці заборонили знімати та вивели з приміщення фінустанови.

Тоді Єреміца написала заяву до Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області, де вказала про перешкоджання законній професійній журналістській діяльності згідно статті 171 Кримінального кодексу України.

У відповідь на звернення журналістки до міліції, Шевченківський РВ УМВС в Чернівецькій області вважав би за потрібне винести їй “офіційне застереження”. В свою чергу прокуратура Шевченківського району на заяву Галини Єреміци щодо дій Шевченківського РВ УМВС відповіла, що відсутні підстави для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо перешкоджання.

У травні Галина Єреміца поскаржилась прокурору Чернівецької області Миколі Якимчуку на бездіяльність працівників Шевченківського РВ ГУМВС України в Чернівецький області та неправомірні дії  працівників прокуратури Шевченківського району м. Чернівці.

Liked the article?
Help us be even more cool!