ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернігівський телеканал "Дитинець" заявив про тиск з боку представниці торгового центру. Остання спростовує

02.04.2018, 13:14
Фото - скрнішот з відео "Дитинця"

Чернігівський телеканал “Дитинець” заявив про тиск на журналістів каналу з боку представниці ТРЦ “Голлівуд” Марини Рейко після зйомок сюжету про систему протипожежної безпеки на території торгово-розважального центру 28 березня. Про це йдеться у публічному зверненні колективу “Дитинця” до керівництва ТРЦ “Голлівуд” за підписом директорки Тетяни Здор, яке оприлюднило місцеве видання “Події і коментарі”.

У зверненні каналу йдеться, що представниця ТРЦ чинила моральний тиск та намагалася вплинути на зміст майбутнього сюжету. 

“Представники ТРЦ були заздалегідь попереджені про приїзд знімальної групи. Під час знімального процесу Марина Рейко, яка представилася спочатку журналісткою, а потім представницею піар-агентства ТРЦ “Голлівуд”, здійснювала моральний тиск на знімальну групу та намагалася вплинути на зміст майбутнього сюжету. До того ж погрожувала прийти з аналогічною перевіркою до офісу нашого телеканалу”, - йдеться у зверненні.

Згідно зі зверненням, 29 березня Марина Рейко ініціювала в офісі телеканалу зустріч з директоркою “Дитинця” Тетяною Здор, під час якої “поводила себе агресивно”. “Вона прийшла разом з фотографом і заявила, що братиме інтерв’ю (не повідомляючи навіть теми). Після відмови Марина Рейко перекрила вихід з кабінету. Вона фільмувала на свій мобільний все, що відбувалося. Пробившись до дверей, наша директорка була вимушена покликати на допомогу охорону. Все це супроводжувалося залякуваннями в бік телеканалу і звинуваченнями у “замовності матеріалу”, - йдеться у зверненні.

Колектив сподівається, що керівництво ТРЦ “Голлівуд” не має стосунку до перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, які від імені ТРЦ “Голлівуд” вчиняла Рейко, та просить прийняти відповідні заходи, аби журналісти та колектив телеканалу не зазнавали тиску з боку працівників торгово-розважального центру.

Як зазначила Тетяна Здор, яку цитує чернігівське видання “Події і коментарі”, Марина Рейко намагалася всіляко вплинути на канал, аби цей сюжет або не вийшов в ефір, або показати його в ефірі з урахуванням її правок. “Ввечері 28 березня у нашому ефірі вийшов сюжет з інспекцією пожежної безпеки розважальних комплексів. Марина Рейко намагалася всіляко вплинути на нас, аби цей сюжет або не вийшов в ефір (залякувала перевірити наш офіс на протипожежну безпеку), погрожувала судом, або ж показати їй сюжет до ефіру з подальшим варіантом внесення її правок. Ми розцінюємо це тиском на редакційну політику телеканалу і його співробітників та співробітниць. Ми щиро сподівалися, що представниця центру після виходу сюжету в ефір заспокоїться і конфлікт на тому буде вичерпано. Проте ми не терпітимемо, коли людина спочатку представляється нашою колегою журналісткою, а далі в розмові сама ж зізнається, що вона піарниця ТРЦ, намагатиметься тиснути на редакцію”, - йдеться у заяві директорки “Дитинця”.

У свою чергу Марина Рейко, пише видання, заявляє, що її, як журналістку, вигнали з офісу телеканалу, коли та хотіла провести перевірку. Крім того, вона зазначає, що отримала травму в той час, коли її начебто виганяли з офісу “Дитинця”.

У коментарі ІМІ Тетяна Здор розповіла, що журналісти під час зйомок сюжету про систему протипожежної безпеки на території ТРЦ знайшли закритий евакуаційний вихід.

“Коли журналістка поставила питання, як вона прокоментує, що виходи зачинені, вона (Марина Рейко - ред.) відповіла, що це питання не в її компетенції і це буде коментувати інший працівник. Але вона була незадоволена, що подібна інформація стала відома журналістам. І це послужило приводом для подальших провокаційних дій з її боку”, - розповіла директорка каналу.

За словами Тетяни Здор, Марина Рейко намагалася внести правки до виходу сюжету і приходила з цією вимогою в офіс каналу 28 березня. “Я їй пояснила, що так не можна. Я, як директор, не впливаю на зміст матеріалів, і не дозволяємо, щоб хтось сторонній це робив, оскільки це тиск на редакційну політику каналу”, - зазначила Здор.

На 29 березня у них знову була запланована зустріч, під час якої Рейко не давала змоги директорці вийти з кабінету. “У нас 29 березня була запланована зустріч. Вона завітала з фотографом, з дверей вони почали в мене брати інтерв’ю, про яке мені не було відомо. Я заборонила мене фотографувати, попросила фотографа на вихід. А їй запропонувала провести зустріч, яку ми планували... Відповідно, на моє прохання, щоб фотограф залишив мій кабінет, бо це адмінчастина будівлі, він відмовився. Я намагалася залишити кабінет, та вона мене відпихала від дверей. Я її обійшла, вийшла і попросила охоронця вивести фотографа, а їй запропонувала припинити зйомку”, - розповіла Тетяна Здор.

Також вона повідомила, що до поліції канал не звертався, оскільки вони написали звернення до керівництва ТРЦ і очікують реакції.

У коментарі ІМІ Марина Рейко зазначила, що вважає звернення “Дитинця” наклепом на неї як на журналістку, додавши, що є головний редактором газети “Еспресо по-чернігівськи”.

“Офіційно заявляю, що “Публічне звернення телеканалу “Дитинець” є публічним наклепом на мене як журналіста. 28, 29 березня я сама, а 30 березня - журналістка мого видання “Еспресо по-чернігівськи” перевіряли пожежну безпеку у чотирьох торгівельних центрах міста Чернігів - ТРЦ “Рояль”, ТЦ “Дитячий світ”, ТЦ “Полісся” та “Мегацентр”. В ТЦ “Полісся” знаходиться офіс згаданого телеканалу.Отож, коли 28 березня я вже перевірила ТЦ “Дитячий світ” та знайшла масу порушень, перевірила ТЦ “Полісся” та знайшла менше порушень, але доволі грубих, пішла на зустріч з директором телеканалу “Дитинець”. На 12:45 зустріч була по домовленості. Не встигла я зайти, як мене та фотографа випхали з території телеканалу з заявами, що нічого вони показувати не будуть. Під час того, як мене виштовхував охоронець, я поранила руку об двері”, - розповіла вона.

Також Марина Рейко повідомила, що заяви до поліції вона не писала за фактом інциденту. “В інших ТЦ власники та орендатори йшли назустріч, давали коментарі. Штовханини від “прогресивного” телеканалу не очікувала. Просто хотіла прояснити ситуацію, чому аварійний вихід в “Секонд Хенд”, який знаходиться під офісом телеканалу, заблокований. А також у великому спортклубі зверху них заблокований аварійний вихід, а телеканал “Дитинець” використовує цей хід як вхід до свого офісу”, - зазначила вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!