ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернігівська облрада просить керівництво держави вплинути на "Інтер" через "ворожу пропаганду"

25.05.2018, 14:32

Депутати Чернігівської обласної ради звернулися до керівництва держави із проханням вжити адекватних заходів у чинному правовому полі задля припинення ворожої пропаганди телеканалом “Інтер”, аж до позбавлення його ліцензії на ефірне мовлення в українському телевізійному просторі.

Таке рішення Чернігівська облрада ухвалила 24 травня під час чергової сесії, схваливши звернення до Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради України Андрія Парубія та прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, повідомляє УНІАН.

Підставою для звернення до влади став святковий ефір телеканалу на 9 травня.

“Телеканал “Інтер” і його відомі власники вустами ведучих так званого “святкового концерту до дня Побєди” на всю Україну назвали тих, хто боровся проти радянської і нацистської “чуми”, “пособниками фашистів”, - вважають депутати.

Депутати звинувачують телеканал у маніпуляціях свідомістю українських громадян.

“Це вже не перша спроба маніпулювати свідомістю наших громадян через телеканал, що фінансується відомими олігархами. Такі речі є недопустимими у час, коли триває війна за суверенну територію України, за національну свідомість і культуру українського народу”, - наголошується у зверненні депутатів.

Як повідомляв ІМІ, 11 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила виїзну позапланову перевірку телеканалу “Інтер” у зв’язку трансляцією 9 травня концерту “Победа. Одна на всех”, у якому виявлені ознаки пропаганди та розпалювання ворожнечі.

9 травня протягом дня тривав протест, організований політичною партією “Національний корпус”. Активісти вимагали від телеканалу “Інтер” скасувати трансляцію “російського продукту в кращих традиціях російської пропаганди” – концерт до Дня пам’яті та примирення.

9 травня активісти мережі “Вільні люди” пікетували офіс компанії “Національні інформаційні системи”, що виробляє новини для “Інтера”, проти трансляції концерту “Победа. Одна на всех” під гаслом “Інтер – на цвинтар”.

Раніше оприлюднені уривки концерту до Дня перемоги 9 травня, який планував показати “Інтер”, викликали критику користувачів інтернету через слова ведучих про перейменування вулиць в Україні “іменами фашистських злочинців”.

8 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала припинити спроби розколювати країну після оприлюднення телеканалом “Інтер” ролика, змонтованого з концерту до Дня перемоги 9 травня.

У Києві 9 травня ввечері на вулиці Щусєва в будівлю, де розташовується новинний продакшн телеканалу “Інтер”, кинули “коктейль Молотова".

Liked the article?
Help us be even more cool!