ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британські ЗМІ цитували "тролів" російської пропаганди - дослідження The Guardian

22.11.2017, 10:34
Фото - opusteno.rs

Авторитетні британські видання цитували у своїх матеріалах Twitter-дописи російської “армії тролів”, до того як соцмережа виявила їхнє походження та заборонила їхнє розповсюдження. Про це свідчать дані дослідження, проведеного The Guardian, повідомляє 24 канал.

Газета проаналізувала матеріали 14 британських ЗМІ, в тому числі The Telegraph, Daily Mail і ВBС, а також продивилася інтернет-статті трьох американських ЗМІ – BuzzFeed, The Huffington Post і Breitbart.

Так, журналісти виявили, що 29 акаунтів російських інтернет-ботів цитувалися більш ніж у 80 різних новинних матеріалах.

“The Telegraph 15 разів вставила у свої статті записи з російських акаунтів, на другому місці – BuzzFeed, який процитував 13 акаунтів у десяти новинних матеріалах, на третьому – Metro, яка цитувала вісім акаунтів у 11 новинних матеріалах. The Telegraph по чотири рази цитувала два акаунти (Ten_GOP і Pamela_Moore13) у статтях про евакуацію Північного вокзалу в Парижі або про те, як телеведучий Білл Меєр зневажливо висловився про чорношкірих”, – йдеться у статті.

Як заявили представники Twitter, ведення всіх цих пропагандистських акаунтів здійснювалося з офісів “Агентства інтернет-досліджень” у Санкт-Петербурзі, яке, за деякими твердженнями, служить штаб-квартирою для російської армії тролів, додає британська газета.

Нагадаємо, нещодавно американські науковці довели, що Росія використовувала цілу армію “ботів” і “тролів” у Twitter, щоб вплинути на результат референдуму щодо виходу Британії з ЄС.

Liked the article?
Help us be even more cool!