ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бійці «Беркута» напали на журналістів, поздирали журналістські посвідчення, відібрали камери

01.12.2013, 19:06

Ввечері 1 грудня на вулиці Банковій у Києві бійці спецпідрозділу "Беркут" напали на журналістів, при чому, зривали з них посвідчення, били кийками і ногами. Про це повідомив один із постраждалих, фотограф Олександр Заклецький, на своїй сторінці у Фейсбуці. За його словами, йому розбили спалах до фотоапарата і нанесли травми руки і ноги. У його колеги, Антона Черниша, журналіста із незалежної медіапрофспілки, бійці "Беркута" вирвали камеру з рук та розбили в друзки. 

В коментарі ІМІ фотокореспондент газети “Сегодня” Антон Черниш розповів, що на нього напали співробітники “Беркуту” попри наявність фотокамери, посвідчення.

За словами Черниша, він знімав події 1 грудня на Банковій.

“Я стояв у дворику біля Спілки письменників. І коли погнали людей, я з цього дворика не встиг вискочити і втекти, я з усіма там і залишився. Коли беркутівці вбігли у цей дворик, я підняв рук і чітко вимовляв, що “хлопці, я “преса”, “преса”. У мене на грудях був великий гарний фотоапарат, місяць тому куплений. До мене підбіг беркутівець і почав кричати “посвідчення”. Воно в мене було під курткою на грудях, я поки діставав його - він ударив мене по нозі кийком. Коли дістав посвідчення, він його у мене з рук вирвав і кинув на землю, і почав видирати камеру зі словами “ну що падли, класна мирна акція у вас?!”, - розповів Черниш.

“Я камеру тримав руками, тому отримав кілька ударів по пальцях правої і лівої руки кийком. Після чого він мене завалив і ще двоє беркутівців підбігло. Хтось мене штовхнув ногою, але я вже погано розумів і в мене вирвали камеру, і при мені ж її розбили і розтоптали”, - зазначив фотокор.

 


Джерело: Gazeta.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!