ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бійці «Беркута» жорстоко побили фотографа «ЛІГАБізнесІнформ»

01.12.2013, 18:33
Фотожурналіста «ЛІГАБізнесІнформ» Олександра Перевозника побитили співробітники міліції під час висвітлення акції протесту на вулиці Банковій у Києві. Про це повідомляє Телекритика з посиланням на сайт інформагентства. 
  
Близько 16:00 під час витіснення «Беркутом» демонстрантів і провокаторів з вулиці Банкової на Інститутську на фотокора напали близько восьми бійців спецназу. При цьому він заявляв, що є журналістом, однак ніхто на це не відпреагував.  Потім один з них підняв його і підвів до волонтерів-медикам, які надали першу медичну допомогу.
 
За словами Перевозника, у нього розбита голова і пошкоджена фотокамера. Крім того, він може бути отруєним сльозогінним газом. 

Про обставини побиття свого кореспондента Олександра Перевозника написала «ЛігаБізнесІнформ»: «У нього розбита голова і фотокамера. Крім того, він надихався сльозогінним газом. За його словами, били 7-8 співробітників "Беркута", а потім один з них підняв його і підвів до волонтерів-медиків, які надали першу медичну допомогу».

Як розповів «Телекритиці» керівник проекту «ЛігаБізнесІнформ» Олег Іванцов, Олександру Перевознику наклали 11 швів, зранку він перебував у лікарні, зараз йому приписаний постільний режим.

Також Іванцов повідомив, що йому вдалось отримати фотодокази нападу на Олександра Перевозника. Один з колег встиг зняти побиття. «Ми звертатимемося з цими доказами за розслідуванням. Також із юристами вивчаємо можливість колективного звернення до прокуратури. Більше з наших журналістів ніхто не постраждав, одна кореспондентка трохи надихалася газу, але встигла піти, а Олександр не встиг».

Liked the article?
Help us be even more cool!