ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білорусь підтвердила послу України, що звинувачує Шаройка у шпигунстві

20.11.2017, 11:10
Фото - Фейсбук Павла Шаройка

Посол України в Білорусі Ігор Кизим отримав підтвердження про причини затримання в Мінську кореспондента “Українського радіо” Павла Шаройка - КДБ Білорусі звинувачує його у шпигунстві, повідомляє Еспресо.TV.

Також дипломат повідомив, що журналіста помістили в слідчий ізолятор КДБ в Мінську.

Однак МЗС Білорусі все ще не дав офіційного коментаря про затримання українського журналіста.

При цьому МЗС України вже направило ноту колегам з Білорусі у справі Шаройка. Вона призначалася для зустрічі українського консула із затриманим. Журналіста затримали ще 25 жовтня. Консул відвідав українця та поспілкувався з його родиною.

Як повідомляв ІМІ, 17 листопада голова ПАТ “НСТУ” Зураб Аласанія повідомив про затримання власкора “UA: Українське радіо” в Білорусі, громадянина України Павла Шаройка, якому висунуто обвинувачення у шпигунстві.

Міністерство закордонних справ Білорусі поки що не коментує інформацію про затримання в республіці власкора “UA: Українське радіо”, громадянина України Павла Шаройка.

Дружина Павла Шаройка повідомила, що журналіста затримали вдома у Мінську ще 25 жовтня. Напередодні затримання у його квартирі був обшук.

Заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що МЗС України наразі вживаються заходи щодо захисту прав Павла Шаройка.

ІМІ звернувся до міжнародних організацій з закликом допомогти звільнити Павла Шаройка.

Liked the article?
Help us be even more cool!