ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Беркутівці скинули з автобуса оператора «5 каналу», зірвали бейдж і потягли в автозак (оновлено, відео)

20.01.2014, 14:36

19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського силовики з «Беркуту» розхитали автобус, на якому стояли представники преси, підхопили оператора «5 каналу» Дениса Савченка, який упав з автобуса, зірвали з нього бейдж «Преса» і потягли до автозаку. Про це ІМІ розповів журналіст «5  каналу» Андрій Жигулін, який того дня працював з оператором.

Як розповів Жигулін, багато журналістів та операторів для кращої видимості вилазили на автобуси, що стояли перед кордоном солдат внутрішніх військ. «На автобусі, який був найближчим до солдатів і з якого було найкраще видно, що відбувається, стояло кілька операторів, усі з маркуванням «ПРЕСА». В якийсь момент беркутівцям не сподобалось, що їх постійно знімають, вони розхитали автобус і двоє операторів з нього впали, в тому числі наш Денис Савченко. Беркутівці його схопили, зірвали бейдж "Преса" та почали тягнути до автозаку».

Журналіст Андрій Жигулін переконаний, що «Беркут» бачив, що нападає саме на представників ЗМІ, адже в Дениса Савченка був бейдж та мікрофон «5 каналу», а в іншого оператора — салатовий жилет «ПРЕСА».

«Побачивши це журналісти та оператори, що були неподалік, почали кричати, щоб нам віддали нашу людину, інакше будемо стрибати на щити. Почувши це Дениса відпустили, він звідти вийшов у шоковому стані і викликав "швидку"», — каже Жигулін.

Зараз оператор Денис Савченко знаходить вдома, в нього зламана нога, він не може ходити. Від коментарів наразі відмовляється.

Андрій Жигулін також повідомив, що інший журналіст, який впав з автобуса і був в салатовому жилеті «ПРЕСА», — Віталій Терещенко, після падіння втратив свідомість.

Фото Олексія Фурмана

Головне фото з Facebook-сторінки Евгения З.

Liked the article?
Help us be even more cool!