ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Американські конгресмени закликали Росію звільнити Сущенка та інших журналістів

22.11.2017, 10:04
Фото - Твіттер Марк Фейгін

Співголови групи на підтримку України в Конгресі США виступили 21 листопада із заявою, в якій вимагають від Росії звільнення українця Романа Сущенка та припинення переслідування інших його колег російською владою. Про це йдеться у заяві, яку підписали демократи Марсі Каптур, Сандер Левін та республіканці Енді Гарріс та Браян Фіцпатрік, повідомляє Крим.Реалії.

“Ми, як і раніше, стурбовані переслідуваннями та затриманнями російською владою журналістів, які не чинили злочинів, крім прагнення до правди. Свобода преси є фундаментальним принципом демократії, прозорості та верховенства права. Неправомірне поводження з журналістами, такими як Роман Сущенко, є частиною більшої тенденції політично мотивованих переслідувань та порушення основних прав людини з боку російської влади. Ми приєднуємося до міжнародного співтовариства, закликаючи до їхнього швидкого звільнення”, – йдеться у заяві.

Вони нагадують, що, за даними Комітету захисту журналістів, дев’ять журналістів за останні 10 років були вбиті в Росії.

Як повідомляв ІМІ, 10 листопада Московський міський суд (Росія) відхилив апеляцію адвоката на продовження арешту українського журналіста Романа Сущенка, якого російська влада звинувачує у шпигунстві. Сущенка залишили під вартою до 30 листопада.

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт незаконно утримуваному в Москві журналісту Укрінформу Роману Сущенку на два місяці – до 30 листопада.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!