ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Американський дипломат назвав причини, з яких Росія повинна звільнити Сенцова

25.09.2018, 11:39
Фото - Фейсбук Ukrainian Congress Committee of America

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер закликав Росію звільнити Олега Сенцова “з урахуванням його стану”. Про це він заявив в інтерв’ю російському виданню “Эхо Москвы”, повідомляє Радіо Свобода.

“Він перебуває в дуже важкому стані через голодування. Він був вивезений з Криму; йому силоміць присвоїли російське громадянство, яке він відкидає; йому висунуто звинувачення в тероризмі, яке він відкидає, і представлені докази його провини не дуже переконливі; і я вважаю, що принаймні як гуманітарний жест для нього і його сім'ї Олега Сенцова слід звільнити з урахуванням його стану”, – зазначив Волкер.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!