ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Аласанія планує звільняти у філіях НТКУ всіх, хто продає "джинсу"

12.08.2016, 12:50

Наступного року генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія планує у філіях НТКУ звільнити всіх, хто продає “джинсу”, і заборонить це робити. Про це він сказав в ефірі “Громадського радіо”, повідомляє Суспільне мовлення.

За його словами, для НТКУ важливо, щоб глядач вмикав канал, коли йому потрібно буде дізнатися правду.

Він також зазначив, що на UA:Перший останні два роки не роблять “поганки” – “джинси”, “заказухи” тощо. “Нам не диктують політики і олігархи, хоча ми є державними, вони нас вже навіть не чіпають”, – сказав Аласанія.

Водночас він вважає, що у регіонах, “заказуха” ще, на жаль, залишається.

“Наступного року, коли я звільню всіх, хто цю “джинсу” продає і забороню це робити, вони опиняться в такій самій ситуації, що й ми зараз, тому що наразі вони тримаються за рахунок тих продажів”, – зазначив Аласанія.

Суспільний мовник не для рейтингів, переконаний очільник НТКУ. “Він має бути цікавим, але це не головний акцент. Мовник має бути правильним, він має давати людям освіту і просвіту, виховувати людей, потруху тягнучи їх вгору”, – додав Аласанія.

Глядач не обов’язково має вмикати суспільний мовник кожен день. Аласанія вважає, що розваги глядач може подивитися і на іншому каналі, а от коли щось трапляється, він буде знати, що тут йому скажуть правду на суспільному.

Зураб Аласанія сподівається, що з 1 січня наступного року НТКУ стане НСТУ (Національною суспільною телерадіокомпанією України). І суспільний мовник в Україні, нарешті, з’явиться. Для глядача телеканалу UA:Перший особливо нічого не зміниться. Він буде суспільним мовником за принципами і робитиме свою справу, незалежно від того, буде юридичною структурою, чи ні.

Як повідомляв ІМІ, 10 квітня 2015 року набрав чинності закон №271-VIII “Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України”

Закон передбачає, що суспільне телебачення і радіомовлення в Україні створюється у формі публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України”, яке буде 100% належати державі.

НСТУ утворюється на базі всеукраїнських та регіональних державних ТРК.

Liked the article?
Help us be even more cool!