ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ахметов, Фірташ і Янукович - власники монополіста цифрового телебачення?

24.07.2012, 05:43

Компанію “Зеонбуд”, яка є оператором-монополістом мережі цифрового телебачення в Україні, пов’язують за однією версією з Рінатом Ахметовим, за іншою - з Рінатом Ахметовим, групою Валерія Хорошковського - Дмитра Фірташа та сім'єю президента Віктора Януковича. Про це пише у своїй статті на УП журналіст Сергій Щербина.


Як пише видання з посиланням на голову Нацради Володимира Манжосова, єдиним власником "Зеонбуду" є кіпрська компанія "Планбрідж лімітед". Проте далі Кіпру простежити власника неможливо.


Однак, за інформацією ЗМІ, раніше власником "Зеонбуду" було ТОВ "КПН", яке в свою чергу належало Omni International Ventures Ltd. Цю компанію-нерезидента Державна податкова служба у своєму реєстрі віднесла до групи СКМ Ріната Ахметова.


При цьому видання зазначає, що у СКМ спростовували причетність до "Зеонбуду" і запевняли, що не беруть участь у розбудові цифрового телебачення.


Також учасники ринку розповідають, що "духовним лідером" проекту цифрового телебачення є депутат Партії регіонів Юрій Мороко, якого називають близьким до Ахметова. Як і СКМ, Мороко також спростовував причетність до "Зеонбуду".


Проте, пише видання, у офіційній біографії Мороко, яка розміщена на сайті Верховної Ради, є інформація про те, що він був гендиректором ТОВ "ММДС-Україна". А засновниками "ММДС-Україна" числилися безпосередньо СКМ та ЗАТ "АРС", 62,5% якого наразі має інший близький до Ахметова регіонал Сергій Кий.


При цьому нинішній генеральний директор "Зеонбуду" Віктор Галич раніше був керівником ТОВ "Кейбл-ТВ Фінанси", одним зі співзасновників якого було саме "ММДС-Україна".


Однак, гендиректор телеканалу ТВі Микола Княжицький розповів "Українській правді" іншу версію учасників ринку. Нібито, "Зеонбуд" – це бізнес "на трьох" - Ріната Ахметова, групи Валерія Хорошковського - Дмитра Фірташа та сім'ї президента Віктора Януковича.


"Ми бачимо, як сильно їх лобіювали в Нацраді люди Хорошковського. У той же час менеджер, який є ідеологом цього проекту, - Юрій Мороко – працював в ТРК "Україна" і був близьким до Ахметова", - зауважив Княжицький.


Непрямо це підтверджується і іншими даними. Наприклад, при розподіленні ліцензій на цифрове мовлення медійна група Хорошковського UA Inter Mediа Group Ltd. отримала найбільше – цілих 8 каналiв з 32-х.


Також ліцензію та місце у "цифрі" отримав телеканал "Тоніс", який пов'язують зі старшим сином президента Олександром Януковичем.

Liked the article?
Help us be even more cool!