ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна: порушення свободи слова зафіксовані лише в категорії «Фізична агресія»

13.10.2014, 13:26

У період із 1 по 10 жовтня в Україні зафіксовано 5  порушень у категорії «Фізична агресія».

У Житомирі стався напад на журналістку  видання «20 хвилин» Марію Шомко. На неї неподалік її дому намагався наїхати невідомий автомобіль, проте вона встигла відбігти. Марія пов’язує цей випадок з журналісткою діяльністю.

В Івано-Франківську винуватці ДТП погрожували журналістці «Репортера» Наталії Джулай фізичною розправою за фотозйомку аварії. 

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва Юрій Крутій на судовому засіданні з розгляду справи про ДТП, винуватцем якого був начальник управління з надзвичайних ситуацій Миколаївської ОДА Петро Камінський, намагався разом з адвокатами обвинуваченого вигнати кореспондентку інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Олену Мельникову, журналіста інтернет-видання «Новости-N» Андрія Прокопенка та журналістку «Миколаївського центру журналістських розслідувань» Олену Нефедову з кабінету, де відбувалося засідання.

Гендиректор одеського «Сьомого каналу» Михайло Малишев заявив, що йому погрожували невідомі і рекомендували змінити редакційну політику каналу, оскільки передачі, які транслюються каналом, зачіпають інтереси дуже шанованих людей в місті.

На Чернігівщині невідомий погрожував розправою журналістам місцевої газети. Співробітники Чернігівського міського відділу УМВС проводять перевірку за фактом погроз. Назва газети не розголошується.

 

Для отримання додаткової інформації відвідайте www.imi.org.ua і www.freedomhouse.org/ukraine-media-watch.

Даний звіт підготовлено в рамках проекту «Мережа медіа-спостерігачів», який виконує ІМІ за підтримки Freedom House та МЗС Норвегії.

Liked the article?
Help us be even more cool!